Kanelsnegle med Pink Lady® æbler og pekannødder

Sværhedsgrad
Personer
Tilberedning
Bage-/stegetid
“Emilies indlæg, ”Ikke en krumme”, madblogger: «Det er mig en fornøjelse at starte et samarbejde med foreningen af Pink Lady® æbleavlere. I november starter æblehøsten! Pink Lady® æblerne bliver altid håndplukket og ad 3 omgange for at sikre, at det kun er de bedste helt modne æbler, der bliver plukket!” Læs mere

Til dejen
Ingredienser
- 400 g mel
- 1 æg
- 30 g sukker
- 2 knsp. salt
- Korn fra en vaniljestang
- 1 tsk. tørgær
- 50 ml lunkent vand
- 100 ml lunken mælk
- 50 g smeltet smør
Tilberedning
- Sådan laves dejen:
- Hæld alle ingredienserne i køkkenmaskinens skål, og sæt den til at røre dem sammen i 10 – 15 minutter, til der dannes en ensartet dej.
- Læg dejen i en form smurt med olie, og dæk den til med et rent let fugtet viskestykke.
- Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.
Tilberedning af fyldet
Ingredienser
- 2 Pink Lady® æbler
- 20 g sukker
- 60 g lys farin
- 100 g blødt smør
- 2 Teske Stødt kanel
- 30 cl mælk
- 100 g hakkede pekannødder
Tilberedning
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem ud i tern.
- Smelt en klat smør i en gryde, og kom derefter Pink Lady ® stykkerne og sukkeret i den.
- Svits æblerne i nogle minutter, og stil dem til side.
- Strø mel på køkkenbordet, slå dejen ned, og dan et rektangel på ca. 30 x 22 cm af dejen.
- Smør det bløde smør ud over dejen, og bestrø den med blandingen af puddersukker og kanel.
- Læg de svitsede æbler og de hakkede pekannødder ovenpå. Rul dejen sammen på langs.
- Skær dejen ud i 10 runde skiver, og anbring dem ved siden af hinanden på en bageplade dækket med bagepapir.
- Dæk kanelsneglene med et rent viskestykke, og lad dem hæve igen i 1 time ved stuetemperatur.
- Forvarm ovnen ved 200 °C.
- Pensel kanelsneglene med lidt mælk, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er blevet fint gyldne.
Glaçage
Ingredienser
- 100 g flormelis
- 100 g smøreost
- 30 ml varmt vand
Tilberedning
- Lige når de er taget ud af ovnen blandes glasuren, og den smøres ud over kanelsneglene med en pensel eller en spatel.
- Server kanelsneglene varme.
Pink Lady® tip
En efterårsret til når du bliver lækkersulten! Ud over den flotte farve er Pink Lady ® æblet værdsat for sin duft, smag, sprødhed og fasthed. I dette efterår foreslår Pink Lady ® en opskrift på kanelsnegle med Pink Lady ® æbler og pekannødder – en lækker og opfindsom ret!
Find inspiration i andre opskrifter
- Forretter
- Desserter
- Desserter