Krydret sommer Tiramisu med Pink Lady® æbler

Sværhedsgrad
Personer
Tilberedning
Bage-/stegetid
Nu er tiden til hyggelige små aftensmåltider! Små glas giver smukke og lækre portionsanretninger. Pink Lady® æ bler er nemme at karamellisere og forbliver faste, selv når de er stegte. Krydderierne og lime skaber en herlig kombination af både rund og frisk smag. Æblernes tekstur står i kontrast til kagernes sprødhed og den lette og skummende mascarpone creme. En let dessert din familie vil elske! Læs mere

Til de karamelliserede æbler
Ingredienser
- 3 Pink Lady® æbler
- 15 g sukker
- 20 g smør
Tilberedning
- Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne ud i små terninger.
- Hæld limesaft over æblestykkerne.
- Karamelliser æblerne med smørret og 15 g sukker i ca. 10 minutter. Tilsæt et par dråber limesaft til sidst.
- Lad æblerne køle af, og stil dem til side i køleskabet.
Til mascarpone cremen
Ingredienser
- 3 æg
- 1 knivspids salt
- 80 g sukker
- 250 g mascarpone
- 1 lime
Tilberedning
- Skil æggeblommerne fra hviderne.
- Pisk æggeblommerne med 55 g sukker, til blandingen bliver hvid.
- Bland mascarponen sammen med æggeblommeblandingen, revet skal fra en 1/2 lime og 1 spsk. citronsaft.
- Pisk hviderne stive med en knivspids salt.
- Vend de stive æggehvider forsigtigt i mascarponen.
- Stil det i køleskabet i 2 timer.
Lav tiramisu portionsanretningerne
Ingredienser
- 15 speculoos kager
Tilberedning
- Knus bastogne kagerne fint.
- Anbring lagvis lidt kage smulder, karamelliserede æbler og mascarponecreme med limeskal. Afslut anretningerne med et lag marscaponecreme, og dekorér med lidt karamelliserede æbler, kage smulder og revet limeskal.
- Server med det samme!
Pink Lady® tip
Du kan sagtens lave smagsvarianter alt efter årstiderne ved f.eks. at komme lidt frisk ingefær, allehånde eller vanilje i æblerne!
Find inspiration i andre opskrifter
- Hovedretter
- Desserter
- Desserter