Pink Lady® æbler og en kærlighedsrede af dybhavsrejer

Sværhedsgrad
Personer
Tilberedning
Bage-/stegetid
En kærlighedsrede… Lad os dykke ned i denne herlige og elegante opskrift til Valetinsdag. Pink Lady® æbler, “ minutflamberede” med vodka, kombineres perfekt med ristede dybhavsrejer og en cremet sauce krydret med citronskal. Hvor citrusfrugter, alkohol og ruculasalat frigiver syrlige, let bitre og pikante smagsnoter, giver Pink Lady® æblet retten delikate og udsøgte frugtaromaer. Det anrettes alt sammen på en lækker bund af friske parpadelle – og her er vi i hjertet af en afbalanceret kombination af styrke og blidhed. Læs mere

Til de flamberede Pink Lady® æbler
Ingredienser
- 1 Pink Lady® æble
- 1 halv citron
- 1 klat saltet smør
- 4 Spiseske vodka
Tilberedning
- Skær Pink Lady® æblerne ud i tynde lameller, og hæld citronsaft over dem, så de ikke bliver brune.
- Smelt smørret i en pande, og svits dem ved svag varme i nogle sekunder.
- Hæld vodkaen over dem og flambér. Stil æblerne til side.
Til saucen
Ingredienser
- 1 halv citron
- 1 klat smør
- 150 ml cremefraiche
- 2 Spiseske mascarpone
- 5 Spiseske vodka
- 1 skalotteløg
- Salt og peber
- 1 En kvart teske Espelette chilipeber
Tilberedning
- Riv citronskallen og hak skalotteløget fint.
- Smelt smørret, kom skalotteløgene i, og svits dem gyldne i 5 minutter. Kog panden af med vodka.
- Tilsæt mascarpone og derefter fløde ved svag varm og under stadig omrøring.
- Smag til med lidt citronskal, Espelette cilipeber, salt og peber. Lad saucen simrekoge i 5 minutter.
- Tag gryden af ilden og tilsæt nogle dråber citronsaft. Læg låg på. Stil saucen til side.
Til pappardelle
Ingredienser
- 1 knivspids groft salt
- 250 g friske pappardelle
Tilberedning
- Kog en stor mængde vand i en gryde med en knivspids groft salt.
- Kom pappardelle i vandet og lad dem koge den angivne tid. Hæld dem i en si og lad dem dryppe af.
Til dybhavsrejerne
Ingredienser
- 1 klat smør
- 8 dybhavsrejer
- Salt og peber
- 1 Teske olivenolie
Tilberedning
- Smelt smørret og olivenolien i en pande.
- Kom dybhavsrejerne på, og svits dem gyldne 2 minutter på begge sider. Smag til med salt og peber til sidst.
Til anretningen
Ingredienser
- 50 g ruculasalat
- Rosa Himalaya salt
- Espelette chilipeber
Tilberedning
- Lav tre pappardelle reder på hver tallerken.
- Anbring de flamberede Pink Lady® æbler, dybhavsrejer og lidt ruculasalat på dem. Hæld sauce over dem og strø Himalaya salt og lidt Espelette peber over hele tallerkenen. Serveres med det samme.
Pink Lady® tip
Hvis det skal være en 100 % hjemmelavet ret, skal du lave pappardelle selv. Du kan også farve pastadejen med blæksprutteblæk for at få nogle flotte sorte pappardelle!
Find inspiration i andre opskrifter
- Desserter
- Desserter
- Hovedretter