Segt oksemedaljon med sprøde Pink Lady® æbletern

Sværhedsgrad
Personer
Tilberedning
Bage-/stegetid
Lad os tænke på sommerens kommende ”planchas” med en dejligt mør grillstegt oksemedaljon. Dette lækre saftige kø d ledsages af en elegant blanding af Pink Lady® æble og selleri tern. Den herlige kombination af selleri med det rå Pink Lady® æble giver en frisk karakterfuld smag fuld af grønne aromaer. Pink Lady® æblets fine sød- og syrlighedsbalance, samt de behagelige frugtnoter, skaber en kontrast til selleriens kraftige smag. En mandel-karry sauce tilsat nogle ristede mandler vækker grillede, kraftige og krydrede smage i munden, men i al rundhed takket være denne skalfrugts naturlige fedtindhold. Rettens harmoniske sammensætninger sublimerer Pink Lady® æblets sprøde aromatiske noter. Læs mere

Til Pink Lady® æbleblandingen:
Ingredienser
- 1 Pink Lady® æble
- 1 halv citron
- 3 Spiseske olivenolie
- salt
- peber
- 2 blade selleri
Tilberedning
- Skær Pink Lady® æblet ud i små tern, og hæld noget af citronsaften over dem, så de ikke bliver brune.
- Skær selleristilken ud i små tern.
- Bland æble- og selleritern sammen. Stil blandingen til side.
- Tilsæt olivenolie og resten af citronsaften. Tilsæt salt og peber. Stil blandingen til side.
Til oksemedaljonen:
Ingredienser
- olivenolie
- 10 g smør
- Saltblomst
- peber
- 4 oksemedaljoner på 200 g skåret ud i oksefilet af din slagter
Tilberedning
- Tag oksemedaljonerne ud af køleskabet 30 minutter før stegningen. De skal have stuetemperatur.
- Smelt smørret og olivenolien i en pande.
- Læg medaljonerne på panden, når den er godt varm, og lad dem stege ca. 2 til 3 minutter på hver side, til de er gyldne. Strø frisk peber fra kværnen over dem. Stil kødet til side på en tallerken.
Til saucen:
Ingredienser
- 6 Spiseske mandelpuré
Tilberedning
- Snit skalotteløgene.
- Kog panden, der blev brugt til at stege kødet, af med hvidvin. Tilsæt
- skalotteløg og selleriblade, og lad det hele koge ind.
- Fjern bladene igen, når der kun er en 1/4 af væden tilbage.
- Tilsæt karry og mandelcremen, og bland det hele godt.
- Varm det 2 minutter ved meget svag varme.
- Smag til med salt og peber.
Pink Lady® tip
Du kan bruge lidt kødfond eller grøntsagsbouillon i stedet for hvidvin!
Find inspiration i andre opskrifter
- Forretter
- Hovedretter
- Forretter