Tun-tataki marineret med sesam på et lag af Pink Lady® æbler og en frisk sauce

Sværhedsgrad
Personer
Tilberedning
Bage-/stegetid
Det er sommer, og Pink Lady® æblet er fyldt med idéer! Den er lækker sammen med en marineret tun-tataki i en opskrift, de virkelig har peps! Det lækre, sprøde, rå Pink Lady® æble har hovedrollen i denne sommerlige opskrift. Når det skæres meget tyndt ud, skabes der en delikat konsistens, som spreder den unikke smag langsomt i munden. Æblets litchi- og vaniljeagtige smag passer vidunderligt til tunfisken marineret med krydderier og ristet sesam. Den lette og syrlige sauce med Pink Lady®® æbler passer perfekt til sesamfrøenes ristede smag og det faste og møre tunfisk kød. Lad dig rive med af denne opskrifts friske og eksotiske smag. Pink Lady®® æblet inviterer os til at rejse og at være lækkermunde i ferietiden! Læs mere

Til tataki
Ingredienser
- 1 Spiseske olivenolie
- 1 cm frisk ingefær
- 8 Spiseske sojasauce
- 4 Teske honning
- 3 Teske risvin eddike
- 2 Teske sesamolie
- 1 Teske femkrydderi
- 4 Spiseske ristede sesamfrø
- 400 g tun
Tilberedning
- Riv den friske ingefær.
- Bland soja sauce, honning, risvin eddike, sesamolie, frisk ingefær og femkrydderi.
- Stil fisken koldt, og lad den trække i marinaden i 30 minutter.
- Rist sesamfrøene lidt på en varm pande.
- Lad tun stykket dryppe af, og stil resten af marinaden i køleskabet. Skær fisken ud i 3 ca. 3 cm tykke rektangulære stykker.
- Hæld olivenolien på den varme pande, og svits tun stykkerne i 30 sekunder på hver side.
- Anbring straks efter fisken i den kolde marinade. Stil det hele i køleskabet for at stoppe stegningen.
- Inden anretningen skæres fiskestykkerne ud i en halv centimeter tykke skiver. Stil dem til side.
Til æblecarpaccioen
Ingredienser
- 3 Pink Lady® æbler
- 1 halv citron
Tilberedning
- Fjern æblernes kernehus med en æbleudstikker.
- Skær dem meget tyndt ud som carpaccio. Hæld lidt citronsaft over æblerne, så de ikke bliver brune, og stil dem koldt.
Til den friske sauce
Ingredienser
- 1 citron
- Salt og peber
- 3 Spiseske olivenolie
- 2 Teske honning
- 6 stilke purløg
- 6 stilke koriander
Tilberedning
- Pres saften fra to citroner ud i en skål.
- Snit korianderblade og purløg. Stil det til side.
- Skær Pink Lady® æblerne ud i meget små tern, og hæld dem direkte i skålen med citronsaft.
- Tilsæt olivenolie, honning og det halve af krydderurterne.
- Tilsæt salt og peber efter behag. Bland saucen. Stil blandingen koldt.
Til anretningen
Ingredienser
- Pink Lady® æble
Tilberedning
- Rul hver skive tun i ristet sesam.
- Fordel de tynde Pink Lady® skiver på en tallerken.
- Anbring tun-tataki stykkerne med sesam oven på æble carpaccioen, og hæld godt med frisk sauce over dem.
- Strø resten af krydderurterne og saltblomst over tallerkenen. Retten skal spises godt kold!
Pink Lady® tip
For at give retten en stærkere smag og et endnu mere lækkert udseende kan man blande gyldne og sorte sesamfrø!
Find inspiration i andre opskrifter
- Desserter
- Desserter
- Desserter